Aktiviteetit

Tällä sivulla kerromme Sallan monipuolisesta aktiviteettitarjonnasta. Autamme mielelellämme asiakkaitamme sopivien kohteiden löytämisessä. Alla luetellut aktiviteetit löytyvät Sallalaisilta ohjelmapalveluyrityksiltä tai yhteistyökumppaneiltamme. Sallan alueen luonto itsessään tarjoaa hulppeat puitteet myös omatoimiseen tekemiseen.

Talviaktiviteetit

Sallan Poropuiston hinnasto

Husky safari

Husky-koirlilla vetäminen on verissä. Hyppää reen kannoille ja ota kaveri kyydille. Husky-safareita halki lumisen metsämaiseman tarjolla tunnista kokopäivän retkiin.

Porojen ruokinta

Talviseen aikaan suurin osa poroista tarhataan. Istahda moottorikelkan rekeen ja matkusta kyydissä poroaidalle, jossa pääset ruokkimaan poroja, ottamaan kuvia ja tiedustelemaan asiantuntevalta oppaalta poroihin liittyviä asioita.

Lumikenkäretket ja pilkintä

Lumikenkäretki lähimaastossa tutustuttaa sinut talviseen aikaan kuvaukselliseen jääpahtaan. Hyvällä kelillä sinulla on erinomaiset mahdollisuudet nähdä maisemat Sallasta Venäjän puolen tuntureille. Lumikenkä retken yhteydessä on mahdollista kokeilla pilkkionnea. Tärppääkö ahven vai taimen? Kala tai ei. Retken lomassa maittanee avotulilla valmistettu purtava unohtamatta nokipannukahveja. Rentoa ulkoilua leppoisaan tahtiin.

Porosafarit

Porosafareilla on aikaa nautiskella lumisen kauniista maisemista tai arktisen talven olosuhteista. Asiantuntevan ajo-ohjauksen jälkeen astu kyydille ja matkusta. Poroille mieluinen vauhti on kevyttä nulkkaa, (nulkka=poron hölkkä). Mahtaako joulupukin porot nulkata samalla tavalla? Porosafareita tarjolla tunnin, kolmen tunnin ja kokopäivän mittaisina. Porosafari on kokemus minkä tulet muistamaan.

Porokilpailut

Onko poron rekikyytiin tullut jo tutustuttua? Talven aikana ympäri poronhoitoaluetta on useita porokilpailuja poronomistajille. Nyt myös sinulla on mahdollista osallistua kilpailuihin. Vauhti suksilla on eri luokkaa kuin reellä matkaten. ”Ensi kerralla ei muuta tehdäkkään” on lausahdus mikä on kuultu muutamaankin otteeseen. Mikäli vauhti turvavarusteista huolimatta hirvittää, varikolta löytyy myös hitaampia yksilöitä, jotka saatavilla pyynnöstä! Kokeile ja ihastu!

Kelkkasafarit

Vaikka luonnon rauha onkin Sallassa taattu, on sinulla silti mahdollisuus moottorikelkkailuun. Kelkkasafareilla pääset ohjatusti tutustumaan kelkkailun maailmaan, pääset nauttimaan päristelystä karttaa katsomatta. PAN Villagen läheisyydestä suora liittyminen moottorikelkkareiteille.

Laskettelu

Sallatunturin oma rauhallinen laskettelukeskus sijaitsee muutaman kilometrin päässä PAN Villagessa. Tutustu Sallatunturin laskettelukeskuksen tarjontaan.

Hiihto

Tiedä vaikka hiihtäminen olisi lähtöisin Sallasta, Sallastahan on löytynyt maailman vanhin suksi. Sallassa on tarjolla runsaasti murtomaahiihtolatuja. Oman ”ladun tallaajalle” Sallasta löytyy runsaasti koskematonta luontoa metsäsuksiretkiä varten!

Tutustu Sallan latuihin latukartan avulla.

 

Kesäaktiviteetit

Vaellus

PAN Villagen välittömästä läheisyydessä pääsee liittymään useille vaellusreiteille, kuten pitkin Suomea kulkevalle UKK-reitille tai rengasreitille hulppeat näkymät tarjoavaan Ruuhitunturiin.

Vinkki! Mikäli päätät vaeltaa koko UKK-reitin, yöpyminen PAN Villagessa antaa taatusti toisenlaisen yöpymiskokemuksen erämaayöpymisten lomassa. UKK-reitille pääsee liittymään suoraan PAN Villagesta.

Lataa Patikkakartta ja tutustu Sallan reitteihin.

Tutustu lisää Sallan patikointimahdollisuuksiin Sallan matkailun patikointisivuilla.

Vierailu huskytilalla

Mitä safari-huskyt tekevät kesällä? Sallassa pääset tutustumaan husky-koiran vuodenkiertoon suoraan husky-tilalla.

Lintujen bongaus

Hiljainen luonto, laajat suoaluet, runsaslukuiset erämaajärvet-, lammet ja joet tarjoavat huikean ympäristön lintujen tarkkailemiseen. Etenkin illan katveesta aamuyöntunneille metsän konsertti voi olla huumaava.

Sallassa on vielä runsaasti vanhoja metsiä, joissa on monipuolinen linnusto ja kuukkeli onkin yksi leppoisimmista metsän tuttavistamme.

Pyörän vuokraus ja pyöräily

Et välttämättä tarvi omaa polkupyörääsi Sallassa. PAN Villagen lähettyvillä vuokrataan pyöriä.

Koskenlasku

Jos vauhti ja tyrskyt kiinnostavat silloin koskenlasku kumilautalla oppaan johdolla on kokemisen arvoinen. Näillä retkillä ikäraja 18 vuotta, yli 5 vuotiaat vanhempien seurassa.

Kirkkoveneretket

Parhaimpien ystäviesi, työpaikkasi lähitiimin, perheesi tai muun pienryhmän kanssa Sallaan saapuessasi hae uus-vanha perspektiivi vesillä liikkumiseen kirkkoveneretkeltä. Liian rivakasti kun soutaa on vaarana ajautua jopa Venejän puolelle. Retki suuntautuu järvelle josta osa rajavyöhykettä. Järveltä upeat näkymät vanhoille Sallatuntureille. Eikä retkieväitä ole jätetty tältäkään reissulta.

Erämaasafari

Käy tutustumassa Lapin luonnon villielämiin luonnossa oppaan johdolla. Tällä retkellä voi nauttia täysin siemauksin myös luonnon rauhasta mikäli halajaa metsän asukkaita tavata.

Keskiyön kanoottiretki

Keskikesällä keskiyön aurinko on kiehtova. Koe tuo loiste keskiyön kanoottiretkellä. Retki suuntautuu lähes leveän joen malliselle erämaajärvelle, ja soveltuu hyvin myös ensikertaa meloville.

Mönkijäsafarit

Talven moottorikelkan korvaa kesällä mönkijä. Oppaan johdolla on Sallassa mahdollisuus osallistua mönkijäsafareille muutaman tunnin retkistä aina useamman yön retkille.

Kalastus

Sallan kunnan alueella lukuisia kalastuspaikkoja, jonne voit mennä itsenäisesti tai oppaan johdolla. Kalastus on luvanvaraista.

Lisätietoja kalastusluvista löydät mm. Maa- ja metsätalousministeriön Kalastus-sivuilta. Sivujen kautta saat hoidettua myös kalastusmaksut.

Kalastuslupia myydään myös Sallan kirkonkylällä kyseisten liikkeiden aukioloaikojen puitteissa.

Valinta on sinun

Mitä tahansa haluatkaan, valinta on sinun. Kaikki ohjatut aktiviteetit toteutetaan läheisten ohjelmapalveluyritysten tai yhteystyökumppaneidemme kautta. Autamme mielellämme löytämään mieleisenne talvi- ja kesäaktiviteettien tarjoajat.

Jokamiehenoikeudet

Luonto tarjoaa monet mahdollisuudet aktivitetteetteihin paitsi oppaan johdolla myös omatoimisesti. On kuitenkin asioita jotka sinun tulee muistaa luonnossa liikkuessasi. Ohessa linkki Jokamiehenoikeuksista. Mukavaa lomailua PAN Village Oulangassa, luonnon helmassa.

Lue lisää Jokamiehenoikeuksista.